Despre noi

 

Această platformă este creată pentru a ajuta societăţile mici şi mijlocii precum şi asociaţiile şi fundaţiile

 

să contureze cadrul general necesar ca bază pentru evitarea sau limitarea riscului de plată a amenzilor uriașe aplicabile în domeniul protecției datelor cu caracter personal, amenzi ce le-ar putea cauza chiar și intrarea în insolvenţă;

 

să se alinieze la standardele și cerințele legale naționale și europene obligatorii în domeniul protecției datelor personale, în contextul în care la acest moment nu există specificaţii clare asupra modului în care fiecare societate comercială trebuie să procedeze pentru a se alinia standardelor impuse de legislaţia aplicabilă;

 

să realizeze cele de mai sus cu angrenarea unor costuri financiare reduse și cu implicarea unor resurse de personal și timp absolut minime.

 

Noi am înţeles această situaţie şi am dorit să venim în întâmpinarea cât mai multor IMMuri cât și ONG-uri. Ținând cont de faptul că fiecare industrie are caracteristici proprii, am creat seturi de documente orientative pentru sectoare specifice de activitate, ce pot fi uşor particularizate de către fiecare societate sau ONG care activează în respectivul sector. Cunoscând particularitățile fiecărei industrii, vă propunem deci un kit de documente și de practici caracteristice sectorului de activitate în care activează IMM-ul/ONG-ul dumneavoastră.Nu propunem și nu recomandăm seturi de templates generale ce ar putea fi folosite teoretic de orice companie sau ONG, intrucat nu considerăm ca este posibil ca astfel de modele generale să corespundă cerințelor reale sau să fie acoperitoare.

 

Această platformă este rezultatul implicării directe a doi dintre avocații cu experiență extensivă în domeniul protecției datelor cu caracter personal, recunoscuți pentru proiectele avute în această materie.

 

Av. Alexandra Jivan

Experiența sa în domeniul protecției datelor cu caracter personal este vastă și derivă din proiectele coordonate de-a lungul a peste 8 ani de zile. A asistat clienți internaționali din domenii cum sunt producția, automotive, pharma, IT&C și comerț, în alinierea la standardele impuse de legislația europeană și națională pentru sucursalele lor din România.

 

Remarcându-se printre experții de top în domeniul protecției datelor, a fost invitată să participe ca speaker în numeroase conferințe organizate în mai multe orașe din țară, unde a susținut prezentări și work shop-uri tematice, oferind totodată soluții practice la problemele expuse de participanți.

 

Expertiza sa în dreptul afacerilor, M&A și fiscalitate i-au facilitat perspectiva amplă asupra implicațiilor concrete ale protecției datelor în principalele industrii, care se reflectă în modalități specifice de implementare.

 

Colaborează cu Revista Română de Protecția Datelor, în cadrul căreia scrie lunar articole de drept interdisciplinare.

 

Av. Ruxandra Eva Ciucur

Expertiza sa derivă din asistarea companiilor multinaționale în proiecte de M&A, banking, project finance și tax, pentru care a elaborat strategii de intrare cât și de ieșire de pe piața din România, la momentul atingerii target-urilor financiare ale acestora. A negociat contracte comerciale determinante pentru profitabilitatea companiilor asistate și diminuarea sarcinii lor fiscale.

 

Alături de Alexandra Jivan, a fost implicată în analiza impactului GDPR asupra companiilor interesate, efectuarea rapoartelor de audit și identificarea soluțiilor legale specifice pentru fiecare companie raportat la propriul flux de informații.

 

Top